Επισκευή συστημάτων

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός οχήματος μπορεί να φτάσει σε όρια που καθιστούν την παραμονή σε αυτό αδύνατη. Τα συστήματα κλιματισμού είναι αυτά που αναλαμβάνουν να ρυθμίσουν μια θερμοκρασία η οποία θα προσφέρει μια άνετη και ευχάριστη παραμονή τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες.

Το σύστημα κλιματισμού μεταφέρει μεγάλο ποσό θερμότητας και υγρασίας από το εσωτερικό του οχήματος προς το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση βασικών εξαρτημάτων όπως είναι ο συμπιεστής (compressor) ,ο εξατμιστής (evaporator), ο συμπυκνωτής (condenser), το φίλτρο αφύγρανσης, η εκτονωτική βαλβίδα, σωλήνες, βαλβίδες, ψυκτικό μέσο (Freon) τα οποία ελέγχονται στα μεν αυτοκίνητα παλαιότερης τεχνολογίας από ηλεκτρικά κυκλώματα στα δε σύγχρονα αυτοκίνητα από ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου.

Τα κλιματιστικά αυτά συστήματα για λειτουργούν σωστά πρέπει να μην εμφανίζουν διαρροές έτσι ώστε το ψυκτικό μέσο να παραμένει στο εσωτερικό του κυκλώματος και τα εξαρτήματα τους να βρίσκονται στην καλύτερη τους κατάσταση. Αυτό επιτυγχάνεται με την σωστή συντήρηση. Ενδείκνυται να συντηρούνται κατά τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες κάθε έτους.

Βασικό ρόλο τόσο στη σωστή λειτουργία του κλιματιστικού όσο και στην ποιότητα του αέρα που διοχετεύεται στο εσωτερικό του οχήματος παίζει και το φίλτρο γύρης το οποίο πρέπει να αντικαθίσταται κάθε έτος ή κάθε 10.000 χλμ.

Δεδομένου του ότι τα περισσότερα ψυκτικά μέσα είναι επιβλαβή για το περιβάλλον και κατ’επέκταση για τον άνθρωπο η επισκευή και η συντήρηση του κλιματιστικού πρέπει να γίνεται από τεχνικούς που διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις και τα απαραίτητα μηχανήματα.

Το κατάστημά μας διαθέτει σύγχρονους ηλεκτρονικούς σταθμούς συντήρησης κλιματιστικών όπως επίσης συστήματα εντοπισμού διαρροών, απολύμανσης κυκλώματος αέρα, φίλτρα γύρης, εξαρτήματα επισκευής.

Κατά την συντήρηση πραγματοποιούνται οι παρακάτω εργασίες :

Επιθεώρηση ιμάντα κίνησης συμπιεστή
Επιθεώρηση εξαρτημάτων για πιθανές φθορές ή διαρροές
Ανάκτηση ψυκτικού μέσου από το κύκλωμα και πλήρωση με την ποσότητα που ορίζει ο κατασκευαστής
Ανάκτηση ψυκτέλαιου και αναπλήρωση του με καινούργιο
Τοποθέτηση υγρού εντοπισμού διαρροών όποτε κρίνεται απαραίτητο
Μέτρηση πιέσεων και θερμοκρασιών
Έλεγχος με ηλεκτρονικό διαγνωστικό (για τα κλιματιστικά που ελέγχονται από ηλεκτρονικές μονάδες)

Κλείστε ραντεβού

2310 318 582

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

new_logo

© 2019 ELECTROLOGIO.GR  ALL RIGHTS RESERVED. POWERD BY